Most értünk haza Batou-val a koncertről, nagyon jól éreztük magunkat.
A setlistet már láttátok, jó pörgős este volt, és valóban sok közreműködést vártak el a közönségtől, ez nekem tetszett, volt jó sok bálványozás, sikoltozás meg a kötelező kinky kérdések. Sza, ez GACKT koncerteken mindig így megy, japán DVD-ken ennél sokkal hosszabb éltetések szoktak lenni. Ez hozzá tartozik, nekem tetszik, mert ez is olyan rész, amit hiába nézel DVD-n, csak élőben jön át igazán.
Mondjuk ezeknél a részeknél kicsit furcsa volt Jon helyzete, mert őt még alig ismerjük, így ugyanaz az arcoskodás, ami GACKT-nak jól áll, nála alaptalannak tűnik.
Ha már Jonról írok: Úgy indultam el a koncertre, hogy nem örültem különösebben az ötletnek, hogy olyan új énekes is lesz, akit még nem is hallottunk soha. A koncerten a régi számoknál zeneileg nem is volt sok értelme, hogy ott volt, sőt, néhányszor a korábban GACKT által énekelt részeket elég furán adta elő. Az új számok már illettek a hangjára, meg jól is harmonizált a kettő, gondolom ezért is hoztak ilyen sok új dalt.
A koreográfiákban viszont jó ötlet volt, több táncos rész volt így ketten, több mozgás és több fanservice (ami nekem nem hiányzott, viszont hallhatóan hatalmas sikere volt).
Szóval összességében az a nettó egy perc, amit Jonból láttam, illetve amikor a periférikus látásomban nyomta a koreográfiát, nem volt rossz.
GACKT és a Job hozta a formáját, You fekete hajjal, sötét sminkkel, Cha Cha fáradhatatlanul vigyorogva. Az új tagokat nem ismertem korábbról, jók voltak.
Jigsaw wrote:
Télleg, az új dalok milyenek voltak? (gondolom nálunk is játszottak 3-4-et, mint máshol)
Volt egy nagyon-nagyon fun új dal, amire jó kis koreográfiát táncoltak, olyan Koakuma Heaven feeling.
A The End of the Day élőben nagyon jó volt, sokkal jobb, mint amilyennek a PV preview-ból tűnik.
A Show Your Heart a földrengés kapcsán indult kampány része, lassú, érzelmes, magasztos dal.
Volt még olyan új dal, ami tiszta énekléssel kezdődött GACKT és Jon duettben, és utána rockosodott be, de lehet, hogy ez csak a live verzió.