Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 19 Sun, 12:16 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 7732 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 516  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2004 Aug 15 Sun, 6:21 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Szeptember 18. Cosplayerek!!!!!! közeleg!!!!!!!! :smilecolors:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Aug 16 Mon, 6:05 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

Igen, közeleg. Az ld50.hu már be is jelentette egy nem valami jól összekomponált plakáton (finoman fogalmazva). ^^" És ezek szerint csak lesz kivetítő... *an-chan szeretheti majd a falat xD*....
És majd beindult az össznépi riogatás (részemről legalábbis ^^"). Hajrá cosplayerek!!!!!! 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Aug 16 Mon, 6:49 pm 
Site Admin

a buliról majd a (remélhetöleg) holnapi hírrovat update-ben lesz szó, habár semmi extra infó nem lesz ahhoz képest ami ld50-en található.... azonban a rovat egyéb új hírei között lesz érdekesség böven...! o_o

(de most lesz részemröl egy szabály, csak erre a bulira... 'no request!' Múltkor kicsit besokaltam requestektöl és most mind a buli elött, mind ott szeretném a requestek bármilyen formáját elkerülni. ha meg valaki nem bízik abban, hogy azok nélkül is jó zenéket adok azt megharapom. :dead: )

cosplay meg.... jaj, miért félek ettöl nagyon... +_+" me' lehet jó dolog a cosplay, föleg ha nagyon eltalált (mint az An/Kyo, vagy Petra/Klaha), de én akkor is traditonal goth style párti vagyok, sok feketével, sok csipkével. ^^"

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Aug 16 Mon, 8:21 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

Case wrote:
cosplay meg.... jaj, miért félek ettöl nagyon... +_+" me' lehet jó dolog a cosplay, föleg ha nagyon eltalált (mint az An/Kyo, vagy Petra/Klaha), de én akkor is traditonal goth style párti vagyok, sok feketével, sok csipkével. ^^"

Köszönöm a bókot, remélem ismét jó Kyo leszek 8) .
A traditional goth styleal meg nekem az a bajom, hogy nincs rá pénztárcám, otthon nincs hozzá alapanyag ^^" (eddigi ruháimat mindig valahogy összeszedtem abból, ami volt, csak át lettek alakítva), és az általam megálmodott ruhába egy buliban max. szaunázni lehet, de táncolni nem nagyon ^^". *gondol egy gyönyörű hosszú gothloli csipkés ruhára, amit egyszer majd úgyis megvarrat* *szip* *szip* Talán majd egyszer, csak megérjem, hogy legyen pénzem megcsináltatni. Ha rám szakad a nemzeti bank és úgy döntök, egy buliba nem táncolok (mindkettő a csodával lenne határos), akkor anime cosplayre talán megcsináltatom, mert egy mangában látott ruhát vesz alapul.
A buliban meg személy szerint bízom benned ^_^, úgyis remek lesz. De egy Myaku mindenképpen kell, mert a többségünk azon korszakba vagy környékére öltözik.
A buliba meg úgyis jó zenét adsz, ez egy örökérvényű igazság! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Aug 17 Tue, 8:06 pm 
Mumus

CASEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!! Kérlek játsz majd MUCC-ot (Bouzenjishitsu:Ware, Arubeki Basho:Shougyou Shisou Kyou Jidai Koushi Kyoku (heiseihen))meg Nightmare-t meg Metronome-ot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kkkkkkköööööööööööööööööööööössssssssssssssssszzzzzzzzzzzzziiiii :puppydogeyes: :master: :idol: :puppydogeyes: :love3:

Last edited by Ji-chan on 2004 Aug 18 Wed, 5:22 pm, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Aug 18 Wed, 4:46 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Me-to-ro-nóó-me :) tréfás lenne :)

Amennyiben lesz Schwein no isu és/vagy Obscure, nem requestelek. :lol: (tréfa, de célzásnak is vehető... :wink: )
Amúgy , eddigi 2 bulimon requestek nélkül is remekül éreztem magam. A számomra ismeretlen dalok sem ártottak meg. ( amúgy kezd leszűkülni az ismeretlen státuszba tartozó zenekarok köre... ^^ ...nah de majd meglátjuk mit forral a Dj "ellenem" .) Nu csak viccelek...nagyon jól jönnek az újdonságok!!!.....hisz harmadszorra már télleg sok az X az X Japanból! ^^"
Amúgy meg, internetes beírások alapján egész jól kiviláglik a honi j-rock/visual slágerlista! ^^

(szerk.) és nemcsak j-rock, hisz ne feledkezzem meg a koreai zenéről sem!!! vagy egy hiperaktív Kyoko Fukada-ról !!! ( *ez utóbbinál elképzeli a betorzult horrorpunk arcokat... :P *)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Aug 18 Wed, 5:39 pm 
Mumus

Egyet értek veled bylon!!!! De talán egy két kérést csak teljesít Case :puppydogeyes: :master: !!!!!!! De az esetek 98% -ban jó számokat szokott adni!!! És mit számit az a 2%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :angel:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Aug 18 Wed, 6:17 pm 
Site Admin

oké, akkor babylon kérésére lesz Kyoko Fukada! (vagynem.... xD)

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Aug 19 Thu, 5:51 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

Ji-chan: Megtetszett a Metronome? ^_^ Ennek őszintén örülök.

De jó, hogy Case mondta, hogy semmi kérés, erre meg tessék xD. Én is verhetem az asztalt, hogy Deadman: Gin no parasol (de végül tőlük aztán jöhetne family, lunch box, rem., trough the looking glass, de most a fent említettbe vagyok belezúgva épp :D ), vagy a Kuroyumetól a hosszú című hetedik dal a Romance of Scarlettról, nah és a Cali=Gari Magurojáról el ne feledkezzek. De mégsem kértem őket látjátok. xDDDDDDDDDD (Ez de átlátszó volt!) Na jó, nem kell komolyan venni ^^".

Profile  

Post subject: Ez itt a reklám helye
PostPosted: 2004 Nov 10 Wed, 11:43 am 
Member

Ha valakit érdekel, elindult az "első magyar Dir en Grey oldal"!

www.tsukiyo.xw.hu

Profile  

PostPosted: 2004 Nov 10 Wed, 6:59 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

nyikasz wrote:

www.tsukiyo.xw.hu

Üdvözlet a fórumon! :kitty:

Profile  

PostPosted: 2004 Nov 10 Wed, 8:34 pm 
Site Admin

nyikasz wrote:
Ha valakit érdekel, elindult az "elsõ magyar Dir en Grey oldal"!

www.tsukiyo.xw.hu

ahh, design meg tartalom szempontjából nagyon jó az egész. gratula. még nem nagyon volt idöm elolvasgatni semmit, csak a visual-kei-röl írt részt, ahhoz lenne -egy-két megjegyzés... ^^

Quote:
Japánban a rajongótáboruk kizárólag kamaszlányokból áll

ez nem igaz. kétségtelen, hogy nagy többségben vannak a nöi rajongók, de rengeteg fiú is van, söt vannak zenekarok ahol majdhogynem kissebbségben vannak a nöi rajongók.

Quote:
, ezért egyféle "japán fiúbandáknak" is lehet őket nevezni; azonban van egy nagy különbség a kettő között: míg a nyugati fiúbandák tagjait gondosan előre kiválogatják és indulásukat nagy marketingkampány előzi meg, addig a japánban nagyon sok olyan Visual Kei zenekar van, amiket addig nem támogatnak, amíg hírnevet nem szereznek maguknak.

egyrészt azért a különbség közel sem merül ki ennyiben, másrészt meg nem 'nagyon sok' olyan zenekar van, hanem gyakorlatilag mind. Az egyetlen kivétel a Kaikan Phrase anime/manga karakterei alapján összerakott Lucifer volt.

Quote:
A Visual Kei nem zenei irányzat; sokkal inkább öltözködési stílus.

Nem öltözködési stílus, inkább egy többé-kevésbé összetartó színtér, melyen belül rengeteg öltözködési és zenei trend keveredik. Amúgy kinézetben közelsem olyan elterjedt a nöi kinézet mint elsö ránézésre tünhet, föleg nem manapság, miután az eroguro felbukkanása teljesen átalakította a színteret.

Quote:
GOTHIC LOLITA
Mint nevéből is látható, goth típusú ruhákból és lolita típusú kiegészítőkből, ékszerekből tevődik őssze.

Az tény, hogy a goth és lolita kinézet keveredése, de nem egészen így, mivel sokszor a ruháknak semmi köze a goth dolgokhoz (pl. rózsaszín fodros cuccok ugye. :grin:) a goth jellegü ruhákhoz meg általában a kiegészítök is jellegzetesen goth cuccok (keresztek, koporsó-táska, stb)
Az abszolúte jellegzetes gothloli ruha fekete, sok csipkével (goth hatás ugye), de van benne egy rakat fehér fodor, megstb (alsószoknya föleg) meg a szbása is inkább lolis.

Quote:
Megjegyzés: Ennek semmi köze a gótikus építészeti stílushoz, vagy a gótikus irodalomhoz, ezek közül egyik sem népszerű Japánban.

umm.. eehh?

Quote:
Összefoglalva a J-Rock ismertetőjegyei:
A J-Pophoz képest a dalok hangulata sokkal sötétebb

hát rengeteg olyan JPop elöadó van (UA, Shena Ringo, Onitsuka Chihiro, vagy akár a the brilliant green, stb) amely hajlamosabb sokkal sötétebb hangulatú dalokat készíteni mint némely visual alá sorolt zenekar (Psycho le cemu, Henzel, Kra, megstb)
Quote:
anime-stílusú, gondosan kidolgozott ruhák: 99 %

A Plc-t leszámítva sok közük nincs a ruháknak az animékhez, meg csomó banda van akikre a "gondosan kidolgozott ruha" rész nem igazán igaz... akár a Deg is sokszor újabban, vagy ugye Mucc, Merry, Deadman, megstb~
Quote:
az együttesek nevei más nyelven vannak, főleg angolul: 90 %.

az utóbbi években ez kevésbé jellemzö, mivel egyre több banda használ japán nevet (Kagerou, Inugami Circus-dan, Guru Guru Eigakan, aikaryu, stb) de régebben sem volt kötelezö érvényü (pl. Kuroyume ugye.. ^^)

Meg még annyi, hogy afelöl, hogy honnan is származik a zenekar neve vannak ugye viták, mivel a Lareine-nek (akikkel ráadásul még a La:Sadie's idökben koncerteztek is együtt) volt egy Dir en gray címü dala, jóval a Deg megalakulása elött.. ^^"

Ja, meg tudnál esetleg csinálni egy 88x31 méretü bannert? Me' akkor ki tudnám teni az oldalt a linkek közé. :smile3:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Nov 10 Wed, 8:36 pm 
Site Admin

jameg, egyébként honnan ismered a Deg-et, meg úgy általában a visual-t... Vagy vagy valami más fórumon más néven, vagy voltál esetleg az eddigi JRock bulikban..? :bluegrin:

Image

Profile  

PostPosted: 2004 Nov 11 Thu, 12:52 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

nyikasz wrote:

www.tsukiyo.xw.hu

Naná, hogy érdekel minket! Örülök a dalszövegeknek, és az interviewnak! (... Shinya, és sok dunno'. :mrgreen:...)

Ha érdekel, megmondom, hol vannak benne a gépelési hibák! :kitty:

Profile  

Post subject: Köszi mindenkinek
PostPosted: 2004 Nov 11 Thu, 9:26 am 
Member

bylonnak: igen, érdekel hol vannak a gépelési hibák, mert én nem vagyok képes még 1x átolvasni az egészet; kb. kívülről tudom, így nem venném észre, milyen elütés van benne.
Case-nek: köszi az építő kritikákat, a legközelebbi update-ben át lesznek javítva! Addigra valószínűleg banner is lesz.
Egyébként egy orosz MP3 letöltögetős oldalon akadtam rájuk először, akkoriban még Maaya Sakamoto-fan voltam :oops: , de letöltöttem kipróbálás céljára egy pár másik MP3-at is, a DeG is köztük volt és nagyon megtetszett.
Tenshi-nek: köszi, hogy ajánlottad a fórumot!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 7732 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 516  Next

All times are UTC + 1 hour