Shizu wrote:
Aha, hiszek neked... hinnék.... ha nem lenne x alkalommal, hogy odamegyünk jrock-ot kérni, és húzod a szádat, hogy jajj te azt nem szereted, meg jajj így meg úgy, meg talán... hogy kérjünk így jrock-ot, ha kábé nincs nálad amit már húszmilliószor kértük, de nem hozod a cd-t, nehogy véletlenül olyan legyen leadva, amit te nem szeretsz =_=
Hogy mi? Mondjál légyszi erre valami példát, mert egyrészt mindig nálam van az összes vk CD az NSeken, másrészt amit itt valaki fórumon kér előtte azt is szinte mindet szoktam vinni, drekt azért, hogy ne legyen az, hogy "kértem, de nem ment le". Előfordulhat persze, hogy van ami nincs nálam, mert még új, vagy mittomén, de, hogy ez trend lenne, meg, hogy csak azért nem adok le valamit soha, mert én nem szeretem ez baromira nem igaz..
A többire pedig:
Játszani régi ismeretlen dolgokat? Amikor még a Laruku, Luna Sea féle alapcuccokra is egyre kevésbé mozdul meg valaki? Amikor volt legutóbb a kisteremes retro, akkor is olyanokra mint Laputa, Noir fleurir, Seo Taiji talán ha 2-3 ember táncolt. Persze, lehet azt mondani, hogy "Ha meg kevesebben vannak a tánctéren, akkor kevesebben vannak", de biztos, hogy erről lehet egy jó bulit felismerni, hogy naggggyon jó zenék mennek, csak hát senki nem táncol?
És nem, nem lehet az embereken számonkérni, hogy oda-vissza ismerjék a vk történelmet és, hogy fejből vágják minden zenekar diszkoráfiáját. teljesen természetes, hogy aki most kerül bele a dologba, az a mostani zenekarokat hallgatja, és a 10+ éve létező együtteseknek is az újabb dolgait. Aki megszereti mondjuk a Gazette-et a DIM miatt, annak simán lehet, hogy a korai cuccok egészen egyszerűen nem tetszenek, ezért nem hallgatja és ismeri őket.
A régiek közül sokaknál meg nem arról van szó, hogy lusták új zenéket keresni, hanem sokkal inkább az, hogy nekik az a stílus tetszett inkább ami akkoriban volt, amiatt szerették meg a műfajt és nem vevők az új dolgokra. Miközben a műfaj meg folyamatosan változik, mert a vk-nak mindig is az volt a lényege, hogy ellentétben az olyan zenei stílusokkal, mint a mittomén, death, trash stb metal, rockabilly, megmittoménmi, ahol megvannak az alapok, 'oszt csók, a szűkös határokon belül lehet variálni max, itt ezer féle hatás keveredik egybe és folyamatosan változik minden, így még nagyobb esély van arra, hogy akinek tetszik az egyik korszak, annak a másik nem. Pl. én is a Laruku, Luna Sea, Malice, stb időszakban ismertem meg a műfajt és a korai hairmetalos időszakot sose tudtam megkedvelni.
De jah, a magam részéről én próbálom továbbra is lentebb nyomni a nem-rock cuccok arányát és helyette inkább az újabb vk cuccokat eröltetni, meg nyomni némi indie-rockot és hasonlókat, aztán meglátjuk mi lesz belőle.