Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 06 Tue, 12:20 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 10739 posts ]  Go to page Previous  1 ... 671, 672, 673, 674, 675, 676, 677 ... 716  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2011 May 18 Wed, 3:16 pm 
Mumus

A régi társaságból azért nem járnak le emberek, mert lusták új zenekarokat keresni, nem azért mert túl sok pop lenne, hisz azt ők is szeretik! Az új közönséggel az a baj hogy megálltak egyes bandáknál és ők sem hajlandóak ( tisztelet a kivételnek) tovább látni pl girugamesh - nél. És az hogy 30/30 perc pop van abba senki nem hal bele. A másik meg hiába adunk mi több vkt ha nem ismerik és kivonulnak, és ez nem először fordul elő! Ameddig csak a felszínen kapirgál a közönség 70%, nincs értelme újat adni, főleg ha oda jön hogy: "Adsz Gazette-t"...én meg "Nos hát az megy" "jaaaaaaaa".....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 May 18 Wed, 3:22 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Case wrote:
Ez jórészt azon múlik, hogy a közönség mit akar. Az NG bulikon szinte soha nem jön oda senki vk-t / jrock-ot kérni (úgyis van ott egy rakat stílus ugye... jpop, kpop, rnb, hiphop, electro, dnb, dubstep, megstb), a Shoxx-okon ellenben lényegesen többen szeretik az ilyen kis kirtéröket. Szeretném én igazából jobban a trú vk / jrock felé tolni a bulikat, de nehéz, ha non-stop jönnek a másféle requestek is. De azért én továbbra is igyekszem lefele nyomni az inkább NG kompatibilis zenék arányát és mondjuk inkább indie-rock felé teni kitéröket, csak há' azokat a zenéket meg kevesen ismerik sajna, így nem lehet sokat kalandozni arrafele.

Az indie rockot én is támogatnám, szerintem az andymori / the telephones / Vola & The Oriental Machine háromszögön kívül is lenne rengeteg dolog, ami ugyanolyan jó táncos, punkos dolog, mint a felsorolotak - korai Fox Loco Phantom, the loud function, Sawagi, stb. simán bulikompatibilisak lennének, csak nem kellene rögtön kimenni, mert az illető nem ismeri.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 May 18 Wed, 3:23 pm 
Member

Ji-chan wrote:
A másik meg hiába adunk mi több vkt ha nem ismerik és kivonulnak, és ez nem elõször fordul elõ! Ameddig csak a felszínen kapirgál a közönség 70%, nincs értelme újat adni, fõleg ha oda jön hogy: "Adsz Gazette-t"...én meg "Nos hát az megy" "jaaaaaaaa".....

Ez lol...

Viszont elég sokan kivonulnak a nem is pop, de már erősen electro, dub step számoknál.
Persze nem halunk bele, nem is ez a kérdésem lényege, hogy shoxxon miért van ilyen, hanem groove-on miért nincs hasonló rock blokk :) De már értem az okát...

Viszont nem is tudom, minek jár olyan shoxx-ra, aki igazából groove-on érezné jobban magát és azt a vonalat kedveli, nem tartom teljesen fairnek, hogy azok (önző én), akik elsősorban a keményebb - értsd rock - zenét szeretik és jönnek shoxxra kapnak hideget és meleget is, de groove-on meg már nincs rock... ez van...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 May 18 Wed, 3:55 pm 
Senior Member

Teljesen egyetértek az előttem felszólalókkal, hogy válasszuk ketté a 2 bulit. Az oké, hogy vannak NS-en popszámok, mert nem egy tök jó van azok között is, de engem speciel a hideg ráz ki néhány (asszem) dubstep számtól. Sztem azok maradjanak NG-re.
Arra meg hogy sok ember kéri ezeket a "kitérőket" Shoxxon, csak annyit reagálnék, hogy én pl. nem szoktam kérni vk/rock számokat, mert evidensnek tartom, hogy úgyis jönni fog, hiszen ez egy olyan buli. Szóval ha csak ezen múlik, akkor mehetek én (is) 10 percenként számot kérni, hogy ne legyen tüc-tüc zene. =D
Ja és tény hogy egyesek nem ismerik a régebbi zenéket, pl. nem egy ember van, aki visít minden egyes alkalommal, amikor pl. Gaze jön, új szám tőlük, de egy korai számukat fel sem ismerik. Pedig rengeteg naaagy GazettE fan van. :roll: Sztem igenis kell adni régebbi zenét, ismeretleneket is, mert majd megismerik őket az emberek. Ha meg kevesebben vannak a tánctéren, akkor kevesebben vannak, nagy cucc.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 May 18 Wed, 3:57 pm 
Forum Addict

Ji-chan wrote:
A régi társaságból azért nem járnak le emberek, mert lusták új zenekarokat keresni, nem azért mert túl sok pop lenne, hisz azt õk is szeretik! Az új közönséggel az a baj hogy megálltak egyes bandáknál és õk sem hajlandóak ( tisztelet a kivételnek) tovább látni pl girugamesh - nél

Nah, én meg pld. ezért nem járok le (egyrészt. Másrészt meg a régi baráti kör sem nagyon jár le), mert kb. mindig ugyanazok szólnak (vagy mainstream vk, vagy az amit a közönség ismer / szeret).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 May 18 Wed, 4:02 pm 
Mumus

Manic wrote:
Ji-chan wrote:
A régi társaságból azért nem járnak le emberek, mert lusták új zenekarokat keresni, nem azért mert túl sok pop lenne, hisz azt ők is szeretik! Az új közönséggel az a baj hogy megálltak egyes bandáknál és ők sem hajlandóak ( tisztelet a kivételnek) tovább látni pl girugamesh - nél

Nah, én meg pld. ezért nem járok le (egyrészt. Másrészt meg a régi baráti kör sem nagyon jár le), mert kb. mindig ugyanazok szólnak (vagy mainstream vk, vagy az amit a közönség ismer / szeret).

Mindig ugyan az az erős... de ja sajnos a filt in dö bjútiiról nem lehet őket leszoktatni... mondjuk háleluja én ezer éve nem adtam le! mindig casere mutogatok olyankor! És nem mondhatod hogy nincsenek new dolgok... Mondjuk nekem annyira egy bulinál nem fontos kikkel vagyok elég nekem 1 ember is, csak legyen jó a zene! Ha én spec bulizni megyek nem a társaság miatt megyek, hanem a zene miatt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 May 18 Wed, 4:40 pm 
Senior Member

Én például shoxxra inkább a társaság, mint a zenék miatt járok mert groovos vonal közelebb áll hozzám. Ezért örülök ha néha-néha van egy pár perces pop-electro-stb blokk. Viszont megértem azt is akinek ez nem tetszik, bár azt a fél órát szerintem ki lehet bírni.
Quote:
Viszont elég sokan kivonulnak a nem is pop, de már erősen electro, dub step számoknál.

dub-sepről sajnos groovon is kivonulnak sokan :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 May 18 Wed, 5:10 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Case wrote:
Ez jórészt azon múlik, hogy a közönség mit akar. Az NG bulikon szinte soha nem jön oda senki vk-t / jrock-ot kérni (úgyis van ott egy rakat stílus ugye... jpop, kpop, rnb, hiphop, electro, dnb, dubstep, megstb), a Shoxx-okon ellenben lényegesen többen szeretik az ilyen kis kirtéröket. Szeretném én igazából jobban a trú vk / jrock felé tolni a bulikat, de nehéz, ha non-stop jönnek a másféle requestek is. De azért én továbbra is igyekszem lefele nyomni az inkább NG kompatibilis zenék arányát és mondjuk inkább indie-rock felé teni kitéröket, csak há' azokat a zenéket meg kevesen ismerik sajna, így nem lehet sokat kalandozni arrafele.

Aha, hiszek neked... hinnék.... ha nem lenne x alkalommal, hogy odamegyünk jrock-ot kérni, és húzod a szádat, hogy jajj te azt nem szereted, meg jajj így meg úgy, meg talán... hogy kérjünk így jrock-ot, ha kábé nincs nálad amit már húszmilliószor kértük, de nem hozod a cd-t, nehogy véletlenül olyan legyen leadva, amit te nem szeretsz =_=

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 May 18 Wed, 5:16 pm 
Forum Fanatic

Ji-chan wrote:
A régi társaságból azért nem járnak le emberek, mert lusták új zenekarokat keresni

Én pl. keresek, és folyamatosan bele-belehallgatok újabb dolgokba, csak kevés nyeri el a tetszésemet. :beaten: Másnak meg pont azok a kedvencei, gondolom, sz'al ízlések és pofonok. De ez abszolút normális, Lemmy (Motörhead frontember) is megmondta: úgyis mindig az lesz a világ legjobb zenéje, amit fiatalabb korodban hallgattál (jó, persze, ez hatalmas általánosítás, de rám pl. abszolút illik xD).

Egyébként az is igaz, hogy szinte mindig ugyanaz van (mostmár néha-néha becsúsznak újabb dalok), vagy legalábbis kb. "X előadő --> X, Y és Z dal" (többféle meg ritkán), de nekem nem gáz, mert leszoktam már a bulibajárásról, voltam már elég sokon így is, mostmár nem igénylem annyira. Sz'al most úgy tűnhet, hogy "höhh, miért írogat ez ide, ha nem is jár el buliba?", csak útmutatásképpen skribáltam ide ezeket. xD

De továbbra is fenntartom, hogy ha Shoxx, akkor J-rock/VK, és minden más mehet a Groove-ra. A régebbi szisztéma nekem jobban bejött, amikor az első óra bemelegítésképpen "mindenegyéb" volt, és utána jött a rock. Valamiért ez akkor senkit sem zavart. Jó, tudom, azóta több lett az ember, többféle ízléssel, de igazán elgondolkodhatnának, hogy "hmmm, J-rock buli, akkor nem megyek, mert én inkább a popot szeretem", ennyi.

(és itt most nem arról beszélek, amikor Shoxxon van egymás után 3 nem-VK/nem-rock dal, hanem amikor már fél órája megy az agyrepesztő tücctücc ...van, amikor azt is szeretem, csak hajnali 3-kor egy rockbulin fáradtan ücsörögve kicsit lelomboz XD)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 May 18 Wed, 6:01 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Jigsaw wrote:
(és itt most nem arról beszélek, amikor Shoxxon van egymás után 3 nem-VK/nem-rock dal, hanem amikor már fél órája megy az agyrepesztő tücctücc ...van, amikor azt is szeretem, csak hajnali 3-kor egy rockbulin fáradtan ücsörögve kicsit lelomboz XD)

Same here.

A régi társaságon nem a Marco Polo-s társaságra gondoltam, hanem pl. magamra, vagy azokra, akik akkor kezdtek el járni, amikor én úgy 5-6 évvel ezelőtt. Már egyik akkori barátom se jár vagy megfordult már a fejében, hogy nem fog járni, mert minek üljön a bulin.
Az meg valóban elég gáz, hogy nem képesek 2-3 bandánál többet meghallgatni. Kb. naponta töltök le 2-3 új bandát... :?
Emlékszem Ji, amikor a bulin kiakadtál ezen a Gazette-s dolgon. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 May 18 Wed, 6:08 pm 
Senior Member

Jigsaw wrote:
(...hanem amikor már fél órája megy az agyrepesztő tücctücc ...van, amikor azt is szeretem, csak hajnali 3-kor egy rockbulin fáradtan ücsörögve kicsit lelomboz XD)

Én ugyanezt akartam megfogalmazni. Valahogy ilyen életképeket produkálok mostanság NS-en XD
Személyes példaként átgondolva a dolgot én azt vettem észre másfél évvel ezelőtt, mikor először voltam lent, (és alig ismertem pár számot szóval nem csak a kedvenceimre mentem fel táncolni, mivel alig voltak XD) sokkal jobban éreztem magam mint mostanság :S

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 May 18 Wed, 6:46 pm 
Mumus

Shio wrote:
Jigsaw wrote:
(...hanem amikor már fél órája megy az agyrepesztő tücctücc ...van, amikor azt is szeretem, csak hajnali 3-kor egy rockbulin fáradtan ücsörögve kicsit lelomboz XD)

Én ugyanezt akartam megfogalmazni. Valahogy ilyen életképeket produkálok mostanság NS-en XD
Személyes példaként átgondolva a dolgot én azt vettem észre másfél évvel ezelőtt, mikor először voltam lent, (és alig ismertem pár számot szóval nem csak a kedvenceimre mentem fel táncolni, mivel alig voltak XD) sokkal jobban éreztem magam mint mostanság :S

Szerintem igyekszünk változtatni ezen, vagyis én így látom és érzem is!
Csak tudod azért nekünk is lelombozó, hogy próbálkozunk valami new dologgal azt a nagy többség kivonul, bár lehet le kéne kakilni!

Jigu: írtam a százalékos arányt, de legközelebb kiírom akinek nem inge ne vegye magára.

Shizu: Írd meg nekem mit akarsz most pénteken hallani azt kiírom neked, püben ha lehet. De Case védelmébe nekem is van pár olyan együttes amit nem adok le elvből, vagy csak naaaagyon ritkán mint Myv vagy MTH.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 May 18 Wed, 7:05 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Ji-chan wrote:
Szerintem igyekszünk változtatni ezen, vagyis én így látom és érzem is!
Csak tudod azért nekünk is lelombozó, hogy próbálkozunk valami new dologgal azt a nagy többség kivonul, bár lehet le kéne kakilni!

Egyébként ez is igaz, legalábbis az utóbbi bulikra igaz volt. Azt konkrétan nem tudom, h a legutóbbin igy volt e, mert nem táncoltam a nagy teremben és hamar leléptünk.
A kivonulós dologgal is teljesen igazad van, nem egyszer fordul elő, h valamire csak mi ketten táncolunk. (pl. Aioria vagy Madeth Gray'll) :?
Nekem pl. Ji mindig leadja, amit kérek Case meg egyáltalán nem. XD
Van amire több, mint 2 éve várok. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 May 18 Wed, 7:09 pm 
Site Admin

Shizu wrote:
Aha, hiszek neked... hinnék.... ha nem lenne x alkalommal, hogy odamegyünk jrock-ot kérni, és húzod a szádat, hogy jajj te azt nem szereted, meg jajj így meg úgy, meg talán... hogy kérjünk így jrock-ot, ha kábé nincs nálad amit már húszmilliószor kértük, de nem hozod a cd-t, nehogy véletlenül olyan legyen leadva, amit te nem szeretsz =_=
Hogy mi? Mondjál légyszi erre valami példát, mert egyrészt mindig nálam van az összes vk CD az NSeken, másrészt amit itt valaki fórumon kér előtte azt is szinte mindet szoktam vinni, drekt azért, hogy ne legyen az, hogy "kértem, de nem ment le". Előfordulhat persze, hogy van ami nincs nálam, mert még új, vagy mittomén, de, hogy ez trend lenne, meg, hogy csak azért nem adok le valamit soha, mert én nem szeretem ez baromira nem igaz..

A többire pedig:
Játszani régi ismeretlen dolgokat? Amikor még a Laruku, Luna Sea féle alapcuccokra is egyre kevésbé mozdul meg valaki? Amikor volt legutóbb a kisteremes retro, akkor is olyanokra mint Laputa, Noir fleurir, Seo Taiji talán ha 2-3 ember táncolt. Persze, lehet azt mondani, hogy "Ha meg kevesebben vannak a tánctéren, akkor kevesebben vannak", de biztos, hogy erről lehet egy jó bulit felismerni, hogy naggggyon jó zenék mennek, csak hát senki nem táncol?
És nem, nem lehet az embereken számonkérni, hogy oda-vissza ismerjék a vk történelmet és, hogy fejből vágják minden zenekar diszkoráfiáját. teljesen természetes, hogy aki most kerül bele a dologba, az a mostani zenekarokat hallgatja, és a 10+ éve létező együtteseknek is az újabb dolgait. Aki megszereti mondjuk a Gazette-et a DIM miatt, annak simán lehet, hogy a korai cuccok egészen egyszerűen nem tetszenek, ezért nem hallgatja és ismeri őket.

A régiek közül sokaknál meg nem arról van szó, hogy lusták új zenéket keresni, hanem sokkal inkább az, hogy nekik az a stílus tetszett inkább ami akkoriban volt, amiatt szerették meg a műfajt és nem vevők az új dolgokra. Miközben a műfaj meg folyamatosan változik, mert a vk-nak mindig is az volt a lényege, hogy ellentétben az olyan zenei stílusokkal, mint a mittomén, death, trash stb metal, rockabilly, megmittoménmi, ahol megvannak az alapok, 'oszt csók, a szűkös határokon belül lehet variálni max, itt ezer féle hatás keveredik egybe és folyamatosan változik minden, így még nagyobb esély van arra, hogy akinek tetszik az egyik korszak, annak a másik nem. Pl. én is a Laruku, Luna Sea, Malice, stb időszakban ismertem meg a műfajt és a korai hairmetalos időszakot sose tudtam megkedvelni.

De jah, a magam részéről én próbálom továbbra is lentebb nyomni a nem-rock cuccok arányát és helyette inkább az újabb vk cuccokat eröltetni, meg nyomni némi indie-rockot és hasonlókat, aztán meglátjuk mi lesz belőle.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 May 18 Wed, 7:17 pm 
Site Admin

Lily wrote:
Nekem pl. Ji mindig leadja, amit kérek Case meg egyáltalán nem. XD
Ez nevetséges, már megbocsáss. Nem egyszer adtam neked olyanokat, mint LM-C, hide, Pierrot, stb. Raphael-t nem adok le, meghagyom Ji-nek, mert ő szereti őket. Egyébként mire vársz 2+ éve?

Egyébként más, de... persze, nem tökéletesek a bulik, nem mindenki száz százalékosan elégedett (ilyenre törekdni is irreális lenne, annyira mások az emberek, izlések), viszont nem sok buliszéria van, ami ennyi ideje stabilan népszerű és ami a lényeg: folyamatosan vonz be új embereket. Odaát az LD50en is pont most egy hasonló téma van a központban, miszerintis, hogy miért haódik a hazai goth-industrial színtér, miért nincsenek emberek a bulikban és egyértelmű a válasz: a bulik szervezőinek egy jó része le van ragadva a múltban, nem képes a saját régi kedvenceitől elszakadni, nem figyelnek oda az új zenékre, az új emberekre, nem próbálnak kitalálni semmit arra, hogy komolyabban felpörgessék az irányzatot, még akkor sem, amikor folyamatosan fogy el a közönségük. Ráadásul a közönség nagyon hajlamos nyavajogni az új arcokra, mert "azok már nem szeretik a Sisters!", meg különben is csak hülye, felszines tini mind, meg egyéb baromságok, amivel meg elriasztják az új embereket ugyebár.
Ehhez képest meg nálunk mindig vannak új arcok, szóval szerintem azért annyira nagyon mégsem állunk szarul. :beee2:

Image

Last edited by Case on 2011 May 18 Wed, 7:30 pm, edited 1 time in total.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 10739 posts ]  Go to page Previous  1 ... 671, 672, 673, 674, 675, 676, 677 ... 716  Next

All times are UTC + 1 hour