Főoldal » Hírek, JPop » FEMM: visszatérés, eltűnés, megújulás, dupla visszatérés!

FEMM: visszatérés, eltűnés, megújulás, dupla visszatérés!

A FEMM évek óta alig-alig hallatott magáról, a 2017 eleji single, a Do It Again óta csak egy Elle Teresa-val közös kollab dal, egy lemeznyi nem túl emlékezetes J-Pop klasszikus feldolgozás és egy finoman szólva is felemás, két eléggé közepes új track mellett félkész instrumentális számokkal teleszórt EP jött ki tőlük, de az is még 2018 nyarán. Egy évre rá még befutott a félkész dalok egyikének befejezett verziója, de ennyi, azóta semmi.

Ennek köszönhetően eléggé nagy hír volt, amikor pár hete végre befutott egy újabb kislemez két friss dallal és a címadó Chewing Gum Cleaner-hez érkezett egy látványos, a korai FEMM videókra emlékeztető, azok közül többet utalás szinten megidéző klip is. Úgy tűnt, hogy végre visszatértek a kedvenc J-Pop droidlányaink… két nappal később azonban az új klip eltűnt Youtube-ról az összes korábbi videóval együtt, a weboldaluk és az Insta fiókjuk pedig teljesen ki lett űritve. Egyetlen dolog naradt, egy “Goodbye To …….” címen feltöltött videó:

Persze sejthető volt, hogy ez csak valami promóciós trükk, de senki sem sejtette, hogy miről is lehet szó. Aztán pár nappal később felbukkant az alábbi rövid klip és méginkább beindult a találgatás rajongói körökben arról, hogy mi a fene is történik… FEMM a jellegzetes robotos mozgás nélkül? Mi van itt?!?

Még 1-2 nap kellett és jött a megfejtés: a duó nem hagyta maga mögött az amúgy néha kicsit már megfáradttá váló kirakatibaba-droidos háttérsztorit, hanem (a sajtóbejelentés szerint): “rendszerfrissítést kaptak és emiatt képesek már az emberihez hasonló mozgásra”. Okké. A lényeg persze nem ez, hanem a zene, abból pedig szerencsére nagyon úgy néz ki, hogy bőven kapunk mostanában: a mai bejelentéssel egy időben megjelent egy új kislemez is, megintcsak két friss dallal (Level Up és Summer Dream), melyek közül az előbbihez érkezett egy új klip is. Mindkét szám a Duke Of Harajuku nevű rapperrel közösen készült, a zenéért viszont a régi FEMM dalszerzők felelnek a hangzás pedig ennek megfelelően kb. félúton van a régi közkedvenceik és a belassultabb fajta trap közt.

Ez azonban csak a kezdet, a nagyobb dobás, a 404 Not Found című EP november huszadikán érkezik majd. Ezen is szerepel majd a Level Up, de mellette kapunk öt friss dalt is, mindegyiket más zeneszerzőktől, akik közt ott van többek közt a nagyon party-kompatibilis zenéiről ismert Habanero Posse is. Szóval kiváncsian várjuk a folytatást és már csak az a kérdés, hogy a mostanra újra elérhető többéves klipek mellett mikor kerül végre vissza Youtube-ra a Chewing Gum Cleaner is?

FEMM + Duke of Harajuku: Level Up / Summer Dream
2020.11.06
01.Level Up feat. Duke of Harajuku [Prod. Star Boy / Loesoe / Radical Hardcore Clique]
02.Summer Dream feat. FEMM (S+ Ver.) [Prod. Aztro Boy / Radical Hardcore Clique]

404 Not Found」
2020.11.20
01.Sit Down [Prod. Habanero Posse]
02.Bury Me (with all my $$) [Prod. Anjuliecat]
03.Peach [Prod. Danny L Harle / Radical Hardcore Clique]
04.Play By The Rules [Prod. Diana Chiaki]
05.Boss [Prod. KM]
06.Level Up feat. Duke of Harajuku [Prod. Star Boy / Loesoe / Radical Hardcore Clique]

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB