Főoldal » Feature, SoundOfJapan+ hírek » DJ Sisen Budapesten!

DJ Sisen Budapesten!

A japán divatikon és industrial legenda DJ Sisen végre Budapesten! A Kék Yukban, május 25 szombaton Night Of Terror (FreeSoul, Firen_Aggonix, Drivolis) és Nippon Shoxx (Case, Ji, Kazuya) DJk és az új lemezét itt bemutató Schyzzo.com társaságában! Az este a nagy teremben végig az industrial, míg a kisteremben a JRock zenéké lesz a főszerep, a nagyteremhez pontos időbeosztás pedig jövő hét végére várható. Nyitás 21:00-kor, a belépő pedig 2000 Ft lesz, amit elővételben is be tudtok szerezni az Oktogen mellett (Teréz krt. 12, udvarban) található Trillian képregényboltban, valamint a vidékiek számára lehetőség van emailes jegyfoglalásra is (erről bővebben itt). A flyer után pedig bővebben is olvashattok az este két fő fellépőjéről!

sisen2013_dj

DJ SISEN
sisen2013_berlinA japán industrial színtér és underground divat ikonja!
Sisen a japán goth és industrial színtér megkerülhetetlen alakjaként került be a köztudatba, köszönhetően annak, hogy olyan party-szériáknak volt a rezidens DJje, mint az Alamode Night, a legendás Tokyo Dark Castle, de az Európába is eljutott extrém performance társulat, a Tokyo Decadance rendezvényeinek is állandó résztvevője volt. DJként elsősorban az electro industrial és rhythmic noise műfajokban mozog otthonosan, de egyre inkább nyit más stílusok felé is, valamint ezek mellett zenészként is aktív: szólóban is kiadott pár saját számot, az Ali Project dalaiban is többször közreműködött, az énekes Seliával közös dark electro duójával, a Seileennel pedig két lemezt jelentettek meg eddig.
Hírnevében azonban legalább ekkora szerepe volt egyedi, extravagáns kinézetének is, melynek köszönhetően a japán underground divatnak is emblematikus, nemzetközileg ismert alakjává vált, valamint olyan helyi márkáknak dolgozott modellként, mint a Takuya Angel, a Kikirara Shoten vagy a Rituals.
A 2000-es évek közepétől nemzetközileg is egyre közismertebbé vált, egyre több meghívást kapott és goth & industrial klubbulikon, animeconokon és egyéb rendezvényeken is fellépett világszerte, eddig közel húsz országban. 2011-ben Berlinbe költözött, ahol más, ott élő japán zenészekkel beindította a népszerű Japaranoia rendezvénysorozatot, most pedig végre hozzánk is ellátogat.

facebook / myspace / twitter / ameba

SCHYZZO.COM
Schyzzo.Com 2004/2005-ben alakult, Karl, Victor és Brasil együttműködésével.
Az első lemez Interfear’s Network címmel 2006-ban jelent meg, majd ezt követte a 2009-es Sexshop , mely már alapvetően szakított a korábbi direkt industrial hangzással. A Sexshop európai turnéja közben Brasil mint dobos kivált a bandából.
Nehéz írni a Schyzzo.Com érzelem- és hangzásvilágáról, sajátságosan elegyíti a breakbeat / drum n’ bass / techno / ebm / punk stílusjegyeit a keleties hangzásokkal.
A Schyzzo.Com atmoszférát akar teremteni, nem beleroskadni egy stílus szűk keretei közé, bevallásuk szerint: “we don’t want to be similar to others, like no one wants, we don’t want ideology and poetry”
Hazánkon kívül többek között játszottak Hollandiában, Oroszországban, Belgiumban, Ukrajnában, Franciaországban is.
Schyzzo.Com harmadik lemeze május végén jelenik meg “Striptease & Revolt” címen, a zenekar szerint több videoklip is készül a megjelenés időpontjára, zeneileg pedig igazi súlyos underground elektronikát várhatunk az új anyagtól.

Schyzzo.com / Striptease & Revolt előzetes / Live @ Energy Open Air 2011

sisen2013_schyzzocom

Tags:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB