Főoldal » Cikkek, Hírek, KPop » BLOCK B – Stardom vs. Block B ~

BLOCK B – Stardom vs. Block B ~

Még szinte igazán el sem kezdődött a 2013-as év, máris kirobbant az első botrány a Block B tagjai illetve a Brand New Stardom vezetősége között.

A mai nappal a Block B tagjai pert indítottak a kiadó ellen. A vádak szerint, a vezetőség a szerződésben foglaltakat, miszerint a srácok fizetésüket minden hónap 25-én kapják meg, nem teljesítették. Egyelőre nem biztos, hogy ez 2011 vagy 2012 áprilisa óta nem történt meg, de annyi bizonyos, hogy tavaly március óta, amikor is egyikük szerződése lejárt, sem az SBS Phantom, sem az MBC Golden Time című drámáinak zenéjében való közreműködés bevételeiből sem láttak egy fillért sem. Ezen kívül a kiadó vezérigazgatója, más néven CEO-ja, a tagoktól, illetve azok szüleitől 70.000.000 koreai wont, ami nagyjából 14 és fél millió magyar forintnak felel meg, szedett be gyártási költségekre, de mint később kiderült, el is tűnt a pénzzel.

A nap folyamán aztán mind a két fél hivatalos nyilatkozatot adott ki a kialakult helyzettel kapcsolatban.

A Stardom hivatalos nyilatkozata szerint a kiadó cáfolja az elmaradt kifizetéseket. A szerződés szerint a fiúkkal kötött megegyezés alapján a kiadó köteles minden hónap 25-én fizetni. Ezt azért nem tették meg egy időben, mert a kérdéses időszakban, 2011 áprilisa és még ezen év októbere között a fiúk semmit sem kerestek, így ekkor ezért nem fizettek. De ezen kívül a kiadó mindent teljesített.
A vezérigazgató ügyében azonban elismerték, hogy a férfi, aki hamisan használta a vezérigazgató címet, tényleg pénzt csalt ki a szülőktől és nem csak őket, de a kiadót is átverte és az ő pénzüket is ellopta. A férfit azóta körözi a rendőrség.
A további vádakra, mi szerint a kiadó nem biztosított elég lehetőséget a fellépésre, azt válaszolták, hogy 2012 februárjában biztosították a srácok számára a visszatérést, de a thaiföldi botrány teljesen rányomta a bélyegét a további karrierjükre és nehézségeket okozott a kiadónak is.
A jövőre nézve csak annyit mondtak, hogy az illetékes személyek, akik megakadályozták a kommunikációt a tagok, azok szülei, illetve a kiadó között, minden felelősséget a Stardomra hárítottak, illetve hogy a szerződés megszűntetésére vonatkozó perről csak az internetről értesültek, de remélik, hogy meg tudnak majd egyezni a fiúkkal.

Később aztán a Block B az őket védő Shinwon jogi cégen keresztül adta közre a saját nyilatkozatát. Eszerint hosszú gondolkodás után döntöttek úgy, hogy nem csak az elmarad kifizetések, de a szerződés kezdete óta felmerült különböző problémák miatt is elkerülhetetlen a szerződésbontás. A nyilatkozat szerint az, hogy a kiadó tartja magát ahhoz, hogy ők mindent kifizettek, hazugság illetve megpróbálnak minden felelősséget elhárítani a manager sikkasztásaival kapcsolatban is. A fiúk azt állítják a management a kezdetektől tudott a férfi ténykedéseiről. Ezen kívül az állítás, miszerint a fiúk azért kérik a szerződések felbontását, mert elégedetlenek voltak a kevés megjelenési lehetőséggel szintén alaptalan. Szerintük az egész csak egy lejárató hadjárat, mellyel a Block B tagjait kívánják besározni.
A tagok megkérték a Stardom képviselőit, hogy hagyják abba a média illetve a fanok félrevezetését.

A botrány kezd annyira elharapódzni, hogy a banda vezére, Zico illetve egy másik tag, Kyung is törölte a twitter-adatlapjukról a Block B-t, ami azért eléggé sok mindenre enged következtetni, ahogyan az is, hogy nem sokkal ezelőtt érkezett a hír, hogy a Brand New Stardom hivatalos honlapját annyian rohamozták meg, hogy a website összeomlott.

A per alakulásáról illetve az érkező hírekről folyamatosan tájékoztatunk majd titeket.

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB