Főoldal » Animecon, Beszámolók, Feature » Animekarácsony (2014.12.14 ~ Millenáris) – Fotógaléria és videó lista!

Animekarácsony (2014.12.14 ~ Millenáris) – Fotógaléria és videó lista!

animexmas2014Ez az Animekarácsony már alapból is kicsit különbözött az eddigiektől: vasárnap volt, nem a megszokott szombaton és nem a Millenárison belül nem a megszokott csarnokban, hanem a Teátrumban és a D Épületben. Helyben pedig azzal folytatódtak a nem megszokott dolgok, hogy míg évek óta nem volt semmilyen komolyabb szervezési gebasz (apróságok persze időnként becsúsztak, de ez egy ekkora rendezvénynél elkerülhetetlen), most valahogy minden összejött.

A legfeltünőbb, meg a legnagyobb visszhangot kapott balhé persze a látszámlimit és a sorbanállás körüli volt: a szervezőség a rendezvény előtt egy nappal jelentette be, hogy hát lehet ám, hogy túlmegyünk majd a létszámlimiten és akkor nem biztos, hogy bejut mindenki… de hozzátették, hogy az elővétes jegyesek persze akkor is, gond nélkül. Ebből helyben az lett, hogy nem, hogy az elővéteseket nem engedték be a limitre hivatkozva, de még a később odaérő pultosokkal is szívóztak. Az elővétesek közül pedig volt aki az érvényes, kifizetett jegye ellenére is órákat várt kint a hidegben. Meg ha már hideg: attól bent sem lehetett megmenekülni teljesen, ugyanis a D csarnoknak, ahol a piactér volt, közvetlen a szabadba nyílik az ajtaja, bármiféle duplakapu, hővédő fólia, vagy hasonló, minden normális helyen alapnak számító megoldás nélkül, azaz a bejárathoz közeli pultosok (így pl. mi is) szarrá fagytak, mert a szervezők még a fél ajtót sem voltak hajlandóak becsukni, hogy legalább egy kicsit kevésbé húzzon be a jéghideg. És akkor erre még jött egy halom, értelmezhetetlen egyéb ez-az, mint pl. az, hogy a D Épület pultosainak vendéglistája a Teátrumban volt, a Teátrumba igyekvő cosplayeseké pedig a D Épületben, így ide-oda kellett rohangászni, plusz a szervezők közt is volt nem kis kavar arról, hogy akkor most mi hol is van. A Mondós brigád mentségére legyen mondva viszont, hogy helyben igyekeztek többnyire rugalmasan kezelni a dolgokat és a megoldás sokszor a Millenáris személyzetének rugalmasnak nem igen nevezhető hozzáállásán bukott el (vagy alapjáraton abból eredt).

animexmas2014re_topÍgy pl. a zenei videós vetítés is a teátrumos Karaoke teremben lett volna, ami kicsi is volt (20 fős kb.), meg a vászon is egy kis fecni volt csak a csupa-ablak sarokszobában, miközben a másik épületben volt egy tágas moziterem, ahol abban az időpontban pont nem volt egyáltalán kihasználva a hatalmas, profi vászon… és ezt pl. gond nélkül meg tudtuk cserélni napközben, így a vetítés végül az utóbbiban ment le. Meg egyébként is, ha valaki a fent emlegetett problémákon túltette magát (jó, azoknak, aki kint szobroztak órákat a sorban, lehet ez annyira nem volt egyszerű), akkor megintcsak egy olyan con van mögöttünk, ahol rekord(közeli?) látogatottság volt, alapvetően baromi jó hangulat, egy rakat full-profi cosplay, nyüzsgés, lelkes közönség… és ami nekem speciel nagyon bejön, hogy conról-conra egyre több és több a kézműves pultos, a baromi profi és kreatív dolgokat összehozó ilyen-olyan rajongói társaság (mint pl. a Gyűrük Ura rajongó brigád a cosplayekkel, professzionális kard és sisak replikákkal és egyebekkel, de ez tényleg csak egy példa a rengeteg közül), vagyis az egész Mondocon már rég nem csak egy szimpla animecon, hanem egyre inkább egy olyan közösségformáló közeg, ami részben helyt ad a mindenféle kreatív csoportoknak a bemutatkozásra, részben pedig maga is egyfajta katalizátorként működik a hasonló kezdeményezések számára. És a sok újat nem igen nyújtó programok helyett ez az ami igazán izgalmassá, érdekessé teszi az egész rendezvényt és jó eséllyel ez az ami miatt nem csak, hogy életképes bír maradni, mindenféle gazdasági válságok és egyebek ellenére, hanem folyamatosan növekszik és látogatottsági rekordokat döntöget.

Alább pedig a szokásos dolgok: a lista a videóvetítésről (persze linkekkel, vagyis, ha valaki lemaradt, az most tud pótolni.. higgyétek el, érdemes!), meg persze a masszív fotógaléria! Egyébként meg… kis reklám… :D Ha nem tudjátok hova menjetek szilveszterkor… akkor várjátok velünk az új évet itt:

01.Boyfriend-Witch (videó)
02.BugLug-JUGEMU (videó)
03.SiM-RiOT (videó)
04.BTOB-You’re So Fly (videó)
05.Alice Tanaka-CHiCKS & NERDZ (videó)
06.Mejibray-Divergence (videó)
07.Zico-Tough Cookie feat. Don Mills (videó)
08.My First Story-kyogen Neurose (videó)
09.Jolin Tsai-Play (videó)
10.VIXX-Error (videó)
11.The fin.-Night Time (videó)
12.Kiryuu-Amaterasu (videó)
13.GD x Taeyang-Good Boy (videó)
14.Daichi Miura-Bring It Down (videó)
15.the GazettE-Last Heaven (nahh, ez az ami sehol sincs fent online… ehh.)
16.BTS-Hormone War (videó)
17.Aya Sato-YSMF Trailer (videó)

FOTÓGALÉRIA
A képek egyben letölthetőek innen.

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB